НАВИГАЦИЯ


ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ
IОУ "Никола Йонков Вапцаров"
гр. Берковица
here we are
Без тежест
Твоят час
Училища на бъдещето
Еразъм +

Успешно завършване на четвъртокласниците

 Среща и...раздяла!
 Днес (19.06.2020 г.), след трите месеца на дистанционно обучение, учениците от IV клас се събраха отново заедно на вълнуващо тържество. То беше организирано от родителския актив на класа и несъмнено ще остави незабравими спомени за всички присъстващи. Четвъртокласниците получиха удостоверенията си за завършен IV клас и начален етап. Отправиха благодарност към своя класен ръководител - г-жа И. Кирова, и към всички преподаватели в IV клас през тази учебна година. Накрая си пожелаха весела ваканция и едно незабравимо лято.

Цялата статия... Видяно: (136)

Коледно парти за малки и големи

 Съвсем без план, непринудено, импровизирано, но пък истинско весело Коледно парти се проведе в Първо основно училище в последния учебен ден на календарната 2019 година. Песни, танци, хора, китара и коледни филми - всеки можеше да избере любимото си забавление.
 Специални благодарности за Александър Стаянов, който с китарата си плени най-младите и ги превърна в най-новите фенове на световната рок музика.
Весела Коледа и щастлива Нова година на всички малки и големи момичета и момчета на Първо основно училище! Да е здрава, мирна и честита Новата 2020 годиина!


Цялата статия... Видяно: (227)

Коледно тържество и за четвъртокласниците

 IV клас - саморъчно приготвени изненади, много песни, танци и веселие и пратка от добрия Дядо Коледа - подаръци за всеки - такова бе Коледното тържество за най-големите от начален етап.
 Учениците от четвърти клас и техният класен ръководител - г-жа Ирина Кирова, пожелават от все сърце на всички весела и вълшебна Коледа и мирна и щастлива Нова година!


Цялата статия... Видяно: (197)

Да посрещнем Дядо Коледа с първи клас

 С много вълнение и усърдие учениците от I клас се подготвиха за Коледния благотворителен базар, но Дядо Коледа посрещнаха с голяма радост.


Цялата статия... Видяно: (196)

Празник на буквите в първи клас

 Днес, 11.04.2019 г., първокласниците от 1. ОУ „Н. Й. Вапцаров“ споделиха своята радост с родителите си и гордо заявиха, че вече са грамотни. Вълнуващ, забавен и неповторим бе техният Празник на буквите. 
 Малките ученици умело играеха с буквите и доказаха, че ги знаят и могат да четат. Имаше много настроение, усмивки светеха на лицата на децата. Пораснали са нашите първокласници – полека, неусетно, но истински!
 За положените труд и усилия получиха награди – грамота и книжка.


Цялата статия... Видяно: (265)

Вечер на баба и дядо

 На 10.05.2018 г. учениците от ІІІБ клас подариха на своите баби и дядовци една вълнуваща и незабравима вечер, посветена на тях. Поздравиха ги с песни, стихотворения, драматизации и танци. Всичко това третокласниците подготвиха с много желание и усърдие. Изявата е основно на участниците в клуб "Празници, традиции и обичаи" по проект "Образованието в подкрепа на приобщаването, многообразието и активното гражданство".
 В тази Вечер на баба и дядо се събраха три поколения – деца, родители, баби и дядовци. Основната цел беше осъществяването на приемственост между поколенията, а също и утвърждаване на едни от българските добродетели – уважение и почит към възрастните и привързаност към семейството.
 Скъпи гости на тържеството бяха представители на дружество „Берковски кестен”, които поздравиха всички присъстващи с песни. На учениците подариха питка под формата на шестица и албум.
 С оригинална изненада се представи и г-жа Райна Панова. Тя беше изработила кукла и представи с нея кратка куклена пиеска. Показа и топка, изработена от вълнен чорап. Обясни на децата, че с такава топка и с кукли, направени от парцалки, са играели в детството си бабите и дядовците. 
 Освен с интересни спомени от детските си години, бабите зарадваха своите внучета и с вкусни питки, баници, пуканки, сладкиши.


Цялата статия... Видяно: (418)

С отличен успех завършиха и третокласниците

   Третокласниците от Първо основно училище "Н. Й. Вапцаров" завършиха успешно учебната година! Отличен 5.50 е средният успех на класа! Браво деца!


Цялата статия... Видяно: (377)