НАВИГАЦИЯ


ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ
IОУ "Никола Йонков Вапцаров"
гр. Берковица
here we are
Без тежест
Твоят час
Училища на бъдещето
Еразъм +

Събитие за разпространение на резултатите от работата по проект "Математиката - планини от абсолютно ужасяваща височина" по програма "Еразъм +"

 На 04.07.2019 г. в Центъра по природни науки и предприемачество към Първо основно училище се проведе среща Събитие за разпространение на резултатите от работата по „Математиката – планини от абсолютно ужасяваща височина“ (“Math”, ДОГОВОР № 2017-1-DE03-КА201-035644, VG-IN-NW-17-24-035644) по Програма „Еразъм+“.
 Представянето на проекта започна още предиобед, когато пред учители от 3. ОУ „П. Р. Славейков“ – Търговище, бяха представени видеата, изготвени по проекта, и разяснени целите му и постигнатите резултати.

 От 17:00 часа ръководещият екип и учениците, участващи в създаването на математическите продукти, посрещнаха своите гости от РУО – Монтана, Общинска администрация – Берковица, преподаватели от 3. ОУ „Иван Вазов“ – Берковица. Бе представена математическата игра, чрез която учениците създават свои аватари, които се състезават помежду си, преодолявайки препятствия, като решават математически задачи. Математическото предизвикателство е създадено както за устройства с Android, така и за такива с Apple. Печели този аватар, който се изкачи по-бързо по склона на математическата планина. Целта на играта е да насърчава учащите се да подобряват своите математически умения. Така целта на проекта – чрез подхода, базиран на играта, да се овладеят основни математически умения и да се обучат учениците да прилагат основни понятия от математиката – бе изпълнен. На срещата бе представена и книгата наръчник, изготвена от екипите по проекта – Турция, Испания, България и Германия. Бяха показани и рекламните клипове на играта, изготвени от учениците на Първо основно училище. Накрая гостите получиха сувенири с логото на проекта, а учениците отговориха на въпросите на експертите, свързани с проектите по програма Еразъм+, като споделиха придобития си опит и нови социални умения.

 Проектът МАТ стартира през септември 2017 г. и завършва през август 2019 г., а основният му работен език е английският. Подходът на MAT има за цел да превърне ученето в дигитална, нетрадиционна игра, целяща да подкрепи особено тези, които се борят с редовните учебни програми, да подобри основните умения на обучаващите се в неравностойно положение и да допринесе за запазването им в училище.


версия за печат