НАВИГАЦИЯ


ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ
IОУ "Никола Йонков Вапцаров"
гр. Берковица
here we are
Без тежест
Твоят час
Училища на бъдещето
Еразъм +

Вътрешноучилищна квалификация

 На 29.02.2020 година в Центъра по природни науки и предприемачество към Първо основно училище се проведе вътрешноучилищна квалификация на тема: G Suite за образованието – практически курс. Емилия Богданова – ЗДУД в училището и негов Технологичен директор, представи платформата, с която много от педагогическите специалисти в училището вече работят спокойно.

 G Suite като Център за ресурси, като обща виртуална облачна среда и място за съхранение на информация, създава условия за съвместна работа, с която се печели възможност за обратна връзка с учениците и колегите, за създаване на тестове и работа с тях в реално време. Бяха изготвени споделени в облачната технология съвместни документи, формуляри, създадени бяха нови виртуални класни стаи.

 Обучението е продължение на създадените вече традиции в училището, повлияни от обученията към Фондация „Америка за България“ - автори на разработени образователни програми за професионалното развитие на учителите.
 Следващата среща ще е за работа с инструменти за привлекателно образование - Kahoot! – онлайн платформа за интерактивно съдържание, в което може да се създават игрови упражнения с въпроси и отговори; Padlet – Top Tools for Learning.


Цялата статия... Видяно: (190)

Покана за откриването на Центъра по природни науки и предприемачество

 Ръководството, учителите и учениците на Първо основно училище канят всички родители и граждани с отношение към новото и бъдещето на тържественото откриване на Центъра по природни науки и предприемачество към училището, което ще се състои на 05.10.2018 г. от 11:00 часа.

 Центърът е изграден с помощта на Фондация "Америка за България", Община Берковица и дарители за всички деца на общината.


Цялата статия... Видяно: (686)

Откриване на Център по природни науки и предприемачество - 05.10.2018 г. от 11:00 часа

 Центърът по природни науки и предприемачество е изграден в сградата на Първо основно училище "Никола Вапцаров" - град Берковица, с финансовата помощ на фондация "Америка за България", Община Берковица и волното спомоществователство на цялата берковска общественост. Центърът разполага с най-новите и модерни компютърни технологии, лабораторен остров, аквариум, терариум, кътове за отдих и ще е достъпен за всички ученици на територията на община Берковица.


Цялата статия... Видяно: (381)

Център по природни науки и предприемачество

Стена и въжета за катерене и още куп предизвикателства в новостроящия се Център по природни науки и предприемачество в Първо основно училище. Вълнението преди завършването му е голямо. 


Цялата статия... Видяно: (695)

Център по природни науки и предприемачество

И терариумът има вече своите обитатели.


Цялата статия... Видяно: (469)

Център по природни науки и предприемачество

Вече си имаме и рибки в аквариума. 


Цялата статия... Видяно: (582)

Трети благотворителен концерт - "Да опазим природата!"

 1895.13 лева бяха събрани на третия поред благотворителен концерт на Първо основно училище под надслов „Да опазим природата!“, който се състоя на 17.05.2018 г. от 18:00 в Големия салон на Народно читалище "Иван Вазов – 1872". Това е третата кампания на училището за набиране на средства за изграждане на Център по природни науки и предприемачество. В голямата си част Центърът, който ще се ползва от всички деца и младежи на община Берковица, е вече факт. Учениците на І ОУ представиха стихове, песни и танци, посветени на природата, а седмокласниците отправиха своето послание с вълнуваща презентация. Освен изпълнителите на сцената в празника се включиха и всички ученици от групите по проект "Твоят час" на МОН, различните проекти по програма Еразъм+, които подготвиха украсата на сцената и сувенири за благотворителния базар. В базара се включиха и членовете на обществения съвет към училището. 
Ръководството, учителите и учениците на І ОУ изказват своите най-искрени и сърдечни благодарности на всички граждани на община Берковица, които дадоха своя дан и подкрепиха изграждането на мечтите на децата за Училище на бъдещето.


Цялата статия... Видяно: (479)

Благотворителен концерт

 Учителите и учениците на I ОУ „Никола Й. Вапцаров“ – гр. Берковица организират благотворителен концерт под надслов „Училище на бъдещето“.
Той ще се състои на 17.05.2018 година от 18:00 часа в НЧ „Иван Вазов – 1872“. Събраните средства ще се използват, за да се довърши изграждането на Центъра по природни науки и предприемачество в школото.
Ученици от всички класове ще участват в програмата, подготвен е и базар с произведения на децата.
 Това е третата поред благотворителна инициатива. На Коледния и на Великденския концерт бяха събрани около 6 000 лева. Освен тези средства има дарения от Общината, родители, местния бизнес и 50 000 лева от Фондация "Америка за България".
 Темата на сегашния концерт е опазването на климата и екоравновесието.
Смисълът на този център е теорията и практиката да вървят ръка за ръка и всяко дете да може да полети на крилата на знанието и въображението. 
В него ще има няколко обособени пространства за различни занимания. Снабден е с най-новите технологии, има аквариум, място за химични експерименти и др. Най-новите тенденции в образователната среда се съчетават с българската традиция.

 Центърът ще може да се използва от всички деца и ученици от Берковица.


Цялата статия... Видяно: (359)

Да работиш очи в очи с бъдещето

    Да работиш очи в очи с бъдещето, е щастие, да помагаш на бъдещето, е благословия. 

    И всички Вие, дарители, подпомогнали изграждането на Центъра по природни науки и предприемачество за децата на Берковица чрез финансови средства, стоки и безвъзмездна помощ, не просто подпомогнахте строеж, Вие подадохте ръка на всяко едно от берковските деца да разгърне своите индивидуални способности, да развие своя творчески потенциал, своята креативност и откривателски дух. Повярвахте в нас, екипа на Първо основно училище, и показахте, че сте хора с големи сърца.

    Нуждаем се от Вас и занапред! Бъдете част от нас, част от бъдещето на децата на Берковица. Бъдете строителите на Училище на бъдещето. Защото то се случва тук и сега.

    Помощта Ви може да е с материали, пари или съдействие.

    Сметката за набиране на средства е:

 

IBAN - BG22UBBS80023300355410 BIC - UBBSBGSF

 

    Ръководството на Първо основно училище, всички негови учители и ученици изказват най-искрените си благодарности на всеки, показал своята съпричастност, щедрост и  отзивчивост. Благодарим на

Инж. Милчо Доцов – кмет на Община Берковица

Христо Николов – бизнесмен

Мирослав Христов – родител, бизнесмен

Анна Тиманова – бивш ученик на Първо училище и спомоществовател

Боряна Евгениева, Гинка Стефанова, Мария Панчева, Мая Минкова, Валентин Герасимов, Никола Василев, родители и приятели, помогнали с труд и средства на двата благотворителни концерта, организирани от училището.

 


Цялата статия... Видяно: (431)

Благотворителен великденски концерт и базар

2683,92 лева бяха събрани на втория поред благотворителен концерт на Първо основно училище под надслов „Училище на бъдещето“, който се състоя на 06.04.2017 г. от 18:00 в Големия салон на Народно читалище "Иван Вазов 1872 г.". Той бе посветен на Великденските празници, а негова цел бе набиране на средства за изграждане на Център по природни науки и предприемачество към училището, който ще се използва от всички деца и младежи на община Берковица и ще отвори врати през новата учебна година. Проектът е подкрепен и от Фондация "Америка за България" и екипа на Интегра Консулт Проект.

Наред с богатата програма от стихове, сценки, песни и танци момичетата и момчетата на Първо основно училище показаха и урок по родолюбие, памет и традиция, спомниха българските обичаи и смисъла на Великденските тържества. Освен изпълнителите на сцената в празника се включиха и всички ученици от групите по проект "Твоят час" на МОН, които подготвиха украсата на сцената, сувенири за благотворителния базар, лакомства. В базара се включиха и членовете на обществения съвет към училището.

Ръководството, учителите и учениците на І ОУ изказват своите най-искрени и сърдечни благодарности на всички граждани на община Берковица, които дадоха своя дан и подкрепиха изграждането на мечтите на децата за Училище на бъдещето.


Цялата статия... Видяно: (543)